HTML

Amit látok, hallok, gondolok...

Magánvéleményeim egy néha komoly, néha vicces blogban arról hogy mit látok, hallok és gondolok a világ dolgairól.

Friss topikok

Népszámlálási para

2011.09.30. 11:38 Julian Adler

Kezdődik a népszámlálás, indul a para. Sorra jelennek meg azok a cikkek, írások, posztok, melyek a népszámlálásról szólnak. Azek jó rászát teszik ki azok, ahol arról rinyál az író, hogy semmi köze nincs az államnak a dolgaihoz, minek a népszámlálás, meg valljuk magunkat jedinek, s az ehhez hasonló ostobaságok.

A legfontosabb: a népszámlálás nem  az ördögtől való, az adatszolgáltatás meg kötelező. Kis hazánkban előszeretettel emlegeti mindenki a jogait, a kötelezettségekről meg sokan tudomást sem akarnak venni. (Tudod egyáltalán, hogy mik azok?)

Mondják egyesek, hogy az egész az eltitkolt jövedelem és vagyon felkutatása miatt van, mások a feketemunka üldözésére tippelnek, meg ilyenek.

Igen, üldözzük az adócsalókat, a gazdasági bűnözöket, a szociális rendszerrel visszaélőket minden eszközzel. Féljen, akinek félnivalója van, hazudjon a népszámlálásnál ha akar, de a többieket ne buzdítsa törvényszegésre. (Utána meg pláne ne sírjon, ha rajtaveszt.) 

Vegyék már tudomásul a rövidlátó ostobák, hogy hosszú távú társadalompőolitikai tervezéshez (bármilyen is az uralkodó szín) kellenek azok az adatok és statisztikák, melyekhez a népszámlálás a legjobb eszköz.

Jedi vallás meg csak a mesében van, de legalábbis nulla a kultúrális megalapozottsága a más vallásokhoz képest.

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: para csalás jedi népszámlálás

A bejegyzés trackback címe:

https://julian.blog.hu/api/trackback/id/tr143267322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Magyar Jedi Rend Sajtóközleménye 2011.10.02. 15:12:05

 -véglegesítés előtti változat - A Magyar Jedi Rend, Jedi Tanácsa tiltakozik az ellen, hogy a KSH a 2011-es Népszámlálás online kérdőívében nem ad lehetőséget a szabad vallás kinyilvánítására azzal, hogy az ide kapcsolódó kérdés válaszadás...

Trackback: Népszámlálás jogszerű elutasítása 2011.09.30. 15:16:46

Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása