HTML

Amit látok, hallok, gondolok...

Magánvéleményeim egy néha komoly, néha vicces blogban arról hogy mit látok, hallok és gondolok a világ dolgairól.

Friss topikok

A műhold leszállt...

2011.09.28. 11:01 Julian Adler

Az elmúlt hetekben gyakori téma volt a legtöbb hírportálon, TV-műsorban a lezuhanó UARS műhold esete.

Az utolsó pillanatig folyt a találgatás, hogy hová fog zuhanni. Szinte a világ minden tája szóba került Angliától Olaszországig, míg végül Kanada  partjainál az óceán lett a befutó.

Ezzel kapcsolatban több dolog is szöget ütött a fejemben:

Ennyire rossz az űrkutatás vagy esetleg katonaság (NATO), nemzetközi szervezetek működése, hogy az utolsó pillanatig nem tudták, hogy hová fog lezuhanni a  műhold?

Ha tényleg ennyire rossz hatékonysággal  megy (illetve nem megy) a röppálya-számítás, akkor mit várjunk a földet fenyegető meteorok és aszteroidák elleni védekezéstől? Bruce Willis már öregedik, ő asszem nem fogja megmenteni a  világot (meg persze úgy nem is lehetne).

Ha egy űrből jöbő, elvben ismert röppályával  rendelkező bádogteknő ilyen problémás, akkor bármi megtörténhet, akár ma is.

S mi lesz legközelebb?

Mi van akkor, ha pontosan tudták az illetékesek, hogy hova esik a műhold, csak az ilyen-olyan érdekekre való hivatkozással titlkolóztak?

Ekkor sem vagyunk jobb helyzetben, csak így a világmindenség játéka kelyett az emberi gyarlóság, kabzsiság,  esetleg politika játszmák, vagy butaság áldozataivá válhatunk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika aszteroida meteorit műhold érdek

A bejegyzés trackback címe:

https://julian.blog.hu/api/trackback/id/tr583262210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása